Ziede gij mij GeireDe avonturen van Nero en Co


Karageus en Hacivat

Coin Romain

Ziede gij mij geire | Nero en Co | Karageus & Hacivat | Coin Romain

'ZIEDE GIJ MIJ GEIRE'

WILL FERDY’S DAGBOEK

Twie Gentse hieres van stand brengen een ode aan Will Ferdy.

Naar aanleiding van het overlijden van Gentenaar Will Ferdy schreef Luk De Bruyker een ‘dagboek’. Hij baseerde zich op Will’s boeken, vele interviews en zijn persoonlijke ervaringen. Koen Crucke zingt zowel de ‘evergreens’ als enkele verrassende nummers uit het zeer brede repertoire van Will.

In deze zowel intieme als amusante show leer je niet alleen Will’s repertoire kennen maar ook dat van enkele van zijn grote voorbeelden uit het vak: Sonneveld, Trenet, Brel, Piaf…. Koen, al jarenlang vriend en collega van Will, is de ideale vertolker. Luk leest de poëzie die bij de vele facetten van Ferdy’s leven aanleunt en brengt ook nog even – als poppenspeler- ‘Peterke’ tot leven.

“Ziede gij mij geire” is een ultiem en warm eerbetoon aan de strijdlustige Will Ferdy, een icoon van het Vlaamse lied en een voorbeeld voor de homo gemeenschap.

Een bescheiden orkest bestaande uit Dirk Peeters (piano en arrangementen) en Marc Emmerman (gitaren) begeleidt dit ervaren duo.

Een productie van ‘Taptoe’s erf’ in samenwerking met KCM StageMusic

Speeldata

Maandag 17 juli 2023 - 11 uu
Dinsdag 18 juli 2023 - 11 uur
Woensdag 19 juli 2023 - 11 uur
Donderdag 20 juli 2023 - 11 uur
Vrijdag 21 juli 2023 - 11 uur

Tickets: Minard en Uitbureau

De avonturen van Nero en Co

In 1988 schreef Freek Neirynck voor Theater Taptoe “De avonturen van Nero en Co”.

Naar aanleiding van de festiviteiten rond Marc Sleen in 2022 (die toen 100 zou geworden zijn) en zijn stripheld Nero (die 75 kaarsjes uit blies), herwerkte Luk De Bruyker het originele script en maakte er eveneens een Gentse versie van.

Samen met de acteurs van Vree Wijs theater monteert hij éénmalig een gespeelde lezing met Johan van Hoorde in de rol van Nero.

Graag nodigen we jullie uit aan de feesttafel en is er, in de traditie van de Nero strips, een glaasje bubbels voor iedereen!

Speeldata

Woensdag 19 juli - 21 uur
Donderdag 20 juli 2023 - 14 uur
Vrijdag 21 juli - 17u30

Tickets: Uitbureau

| top |

Schimmenspel Karageus en Hacivat

Luk De Bruyker is één van de weinige westerse poppenspelers die de titel van ‘Hayali’ (grootmeester) in het Turkse schimmenspel mag voeren. Zijn leermeester was Torun Celebi. Hij speelt een eenacter van Herwig Deweerdt “Karageus en Hacivat gaan vreemd” en wordt hiervoor begeleid door Mustafa Avsar van het Muzikantenhuis. Uiteraard kom je ook de ontstaansgeschiedenis te weten van de twee helden uit het Turkse schimmenspel.
Een productie TAPTOE’s erf.
Plaats : Baudelo park aan de waterkant
Datum zat 22 juli om 22 uur - Gratis

| top |

Coin Romain in de Minard

Romain Deconinck: de langste sterkhouder van het volkstheater tijdens de Gentse feesten

180 jaar geleden werden voor het eerst ‘Gemeentefeesten’ door het stadsbestuur in Gent georganiseerd. Drie jaar later op 27 juni 1847 werd tijdens die feesten de ‘Minardschouwburg’ ingewijd. Doorheen al die jaren was de schouwburg één van de vaste waarden tijdens het feestgebeuren en was het ongetwijfeld de figuur van Romain Deconinck die, vanaf 1941 tot de sluiting van de schouwburg voor noodzakelijke renovatie in 1990, het volkstheater in de Minard belichaamde.

Romain werd in 2000 uitgeroepen tot Gentenaar van de eeuw en werd als standbeeld vereeuwigd op de trappen van de Minard.

| top |