Ziede gij mij GeireDe avonturen van Nero en Co

Ziede gij mij geire | De avonturen van Nero en Co

'ZIEDE GIJ MIJ GEIRE'

WILL FERDY’S DAGBOEK

Twie Gentse hieres van stand brengen een ode aan Will Ferdy.

Naar aanleiding van het overlijden van Gentenaar Will Ferdy schreef Luk De Bruyker een ‘dagboek’. Hij baseerde zich op Will’s boeken, vele interviews en zijn persoonlijke ervaringen. Koen Crucke zingt zowel de ‘evergreens’ als enkele verrassende nummers uit het zeer brede repertoire van Will.

In deze zowel intieme als amusante show leer je niet alleen Will’s repertoire kennen maar ook dat van enkele van zijn grote voorbeelden uit het vak: Sonneveld, Trenet, Brel, Piaf…. Koen, al jarenlang vriend en collega van Will, is de ideale vertolker. Luk leest de poëzie die bij de vele facetten van Ferdy’s leven aanleunt en brengt ook nog even – als poppenspeler- ‘Peterke’ tot leven.

“Ziede gij mij geire” is een ultiem en warm eerbetoon aan de strijdlustige Will Ferdy, een icoon van het Vlaamse lied en een voorbeeld voor de homo gemeenschap.

Een bescheiden orkest bestaande uit Dirk Peeters (piano en arrangementen) en Marc Emmerman (gitaren) begeleidt dit ervaren duo.

Een productie van ‘Taptoe’s erf’ in samenwerking met KCM StageMusic

Speeldata

Maandag 17 juli 2023 - 11 uu
Dinsdag 18 juli 2023 - 11 uur
Woensdag 19 juli 2023 - 11 uur
Donderdag 20 juli 2023 - 11 uur
Vrijdag 21 juli 2023 - 11 uur

Tickets: Minard en Uitbureau

De avonturen van Nero en Co

In 1988 schreef Freek Neirynck voor Theater Taptoe “De avonturen van Nero en Co”.

Naar aanleiding van de festiviteiten rond Marc Sleen in 2022 (die toen 100 zou geworden zijn) en zijn stripheld Nero (die 75 kaarsjes uit blies), herwerkte Luk De Bruyker het originele script en maakte er eveneens een Gentse versie van.

Samen met de acteurs van Vree Wijs theater monteert hij éénmalig een gespeelde lezing met Johan van Hoorde in de rol van Nero.

Graag nodigen we jullie uit aan de feesttafel en is er, in de traditie van de Nero strips, een glaasje bubbels voor iedereen!

Speeldata

Woensdag 19 juli - 21 uur
Donderdag 20 juli 2023 - 14 uur
Vrijdag 21 juli - 17u30

Tickets: Uitbureau

| top |