Dood in Venetië Dood in Venetië Dood in Venetië

"Dood in Venetië"

van Thomas Mann
een totaalspektakel van Luk De Bruyker
een productie TAPTOE’s erf

Naar aanleiding van “Luk zeventig” monteert hij de novelle “Dood in Venetië” van Nobelprijswinnaar Thomas Mann. Een lang gekoesterde droom!

De benedenzaal wordt omgebouwd tot het strand van het Lido en de toneelscene wordt het mondaine legendarische ‘Hotel des Bains’ Een filmische montering met commedia dell’arte, schimmenspel, Venetiaanse maskers…

Koen Crucke kruipt in de huid van de ‘getormenteerde’ schrijver Gustav Von Aschenbach en Indi De Mol is de jonge raadselachtige Tadzio

De schrijver Gustav, hoopt in het Hotel des Bains rust en inspiratie te vinden. Maar de aanwezigheid van de jonge Tadzio, die er samen met zijn familie verblijft, brengt hem kompleet in de war. Een verhaal over schoonheid en verval, over liefde en verliefd worden. De thematiek actueler is dan ooit en het gebeuren speelt zich af in een Venetië dat ons terugvoert naar de periode van de cholera die de stad rond de eeuwwisseling van 1900 teisterde en dus erg vergelijkbaar is met onze coronatijd.

Luk De Bruyker bewerkte de novelle maar liet zich tevens inspireren door het libretto van de opera van Benjamin Britten en de verfilming van Visconti.

Een uitgebreide speelploeg (25 man) staat garant, samen met een beeldrijke vormgeving, voor een mooie avond ‘totaaltheater’.

Met: Koen Crucke, Indi De Mol, Ann De Prest, Ali Can Unal, Steve De Schepper, Thibaud Deren, Patricia Van Beveren…de ‘bende’ van het Spelleke van Drei Kluite (als Commedia dell’arte groep) en een uitgebreide figuratie.

Speeldata: 19, 20, 21 okt om 20 uur en 22 okt om 15 uur.
Toegang : 25,00 ( reductie via UITPAS)
Reservatie: Minard en Uitbureau

De benedenzaal (het strand van het Lido) is ‘ongenummerde zit’ tussen het gebeuren, dicht op de huid van de spelers.

Deze productie kwam tot stand met steun van de stad Gent in samenwerking met ‘Compagnie Dramatique Le Noeud’ en het Sint- Bavohumanoria.