Revue Revue

"Revue "

Een muziekspektakel met revueliedjes.
Een revue van iconen van het Gentse volkstoneel.

Herneming van de ‘uitverkochte succesproductie’ van 2019.

De titel dekt verschillende ladingen. Enerzijds wil het spektakel een overzicht bieden van het revuetheater in Gent de voorbije 100 jaar en anderzijds wil de productie een aantal markante Gentse figuren, binnen het volkstheater de ‘revue’ laten passeren.

Auteur Luk De Bruyker laat het standbeeld van Romain ‘levend’ worden en het is Romain zelf die op scene het “revuetheejoater” belicht. Romain is de ideale ervaringsdeskundige. Hij maakte zowel de grote bloei als het verval mee en hield er zelfs een echtscheiding aan over. Hij scheidde immers van de gevierde revue artieste Mary Brouillard op het moment dat hij besliste om te stoppen met schijven van revue’s.

We maken kennis met auteurs als Pol Speeckoart, Henri Van Daele, Paul Berkenman, Roger Piers, Eddy Daese… en markante figuren als Mary Brouillard, Lène Maréchal, Yvonne Delcour, Theo Daese, Gust Lajoie…

De liederenschat overspant meer dan 100 jaar en zowel vergeten als gekende revueliedjes worden met elkaar afgewisseld.

Koen Crucke en Ann De Prest vertolken de liedjes.
Luk De Bruyker, die opnieuw in de rol van Romain kruipt, vertelt, geeft kritische commentaar en zingt Romain’s liederen.
Het orkest bestaat uit Dirk Peeters (arrangementen/directie/piano) Rein De Vos (akkordeon/bandoneon) en Eric Rits (slagwerk).

Data :
zat 17 juli om 20 uur
zon 18 juli – di 20 juli – wo 21 juli – do 22 juli telkens om 11 uur
Plaats : Minardschouwburg
Toegang : 20,00 (reservatierecht inbegrepen)
Reservatie via MINARD en UITBUREAU